Rijk of arm het is er allemaal
Allemaal in Tanzania
De een heeft een goed huis
De ander heeft 1 dak boven het hoofd
En de rest ligt bloot
Het huisje onderaan de heuvel
Het huisje heeft het weer zwaar
De keuken staat blank
De regentijd is weer geweest
Het heeft weer een paar uur geregend
En alles staat een halve meter onder water
De bewoners verlaten hun huis
Verlaten hun huis uit angst
Uit angst voor ziekten
Uit angst voor wegzakkende grond
Uit angst voor alles wat er kan gebeuren
Alles door die ene regenbui
Die regenbui waar ze maanden op wachten
De regenbui die hun weer voor maanden voor water moet voorzien
Maar een halve meter aan water is teveel
Teveel voor het kleine huisje onderaan de heuvel
Het huisje is kapot
Kapot door de harde stroom
De harde stroom van het water
Het water vernietigde alles op zijn weg
De oogst is verloren
De koeien zijn verdronken
De eenden zijn weggevlogen
De arme mensen uit het huisje
De mensen zijn alles kwijt
Alles wat hun dierbaar was is verwoest bij het water
Het water uit de regentijd
De harde maar nodige regentijd
De regentijd in Tanzania
De regentijd bij het huisje onderaan de heuvel