EERLIJK.
Waar niet veel mensen aan denken,
Is dat eerlijk zijn vreugde kan schenken.
Leugens zijn niet je beste maten,
En daar zul je zelf ook niet bij baten.
Liegen is een vreselijke eigenschap,
Wie dat zijn leven vol kan houden is slap.
Voeg liever de daad bij het woord,
Dat is pas zoals het hoort.
Dit zijn wel saaie zinnen,
Om een gedicht mee te beginnen.
Maar eerlijkheid duurt het langst,
Dan pas heb je een goede vangst.
Zelf ben zo eerlijk als ik kan,
En blijf dat mijn leven ook van plan.
Door dat ik niet liegen kan,
Heb ik een vriend gevonden in een man.
Na ik hoop ook eerlijk als goud,
Dat is waarom ik van hem houd.
Houden van hem doe ik op een aparte manier,
Maar wel met enorm veel plezier.
Door onze eerlijk en openheid,
Is het niet veel wat ons nog scheid.
Een ontmoeting zit er nog even niet in,
Want we hebben beide een gezin.
Maar een langdurige vriendschap op termijn,
Zou heel leuk en gezellig kunnen zijn.
Eerst zou ik hem alleen willen zien,
Maar dat zit nog in de kiem.
Elkaars gezin ontmoeten,
Dat is dan de volgende route.
In de hoop dat zij dit ook willen,
Anders zouden we tijd verspillen.
Maar in alle eerlijkheid,
Dat is een kwestie van tijd.
Niets gedwongen forceren,
De tijd zal het ons leren.
Dit is in alle eerlijkheid,
En ik heb daarvan totaal geen spijt.
Wie eerlijk is en spontaan,
Heeft nog een lang leven te gaan.
Eerlijkheid duurt het langst,
En met leugens ben je het bangst.
Want ooit val je door de mand,
En heb je een boel trammelant.
Eerlijkheid is mijn favoriet,
Zo doe ik ook niemand achteraf verdriet.
Een eerlijk mens.