een gedicht hoeft niet te rijmen
een vogel hoeft niet te zingen
allemaal van die makkelijke dingen
lijken soms een oorlogswond
die nooit zal genezen
moeilijk, maar zal altijd wezen
een mens hoeft niet altijd te lachen
een rivier niet altijd te kabbelen
verdriet zal altijd aan een ziel sabbelen
hoe ver het soms ook mag lijken
je kunt er nooit voor ontwijken
pijn draag je mee tot het zich ontplooit
zodat je toekomst is vergooit
een huil hoeft geen verdriet te betekenen
een roos hoeft geen liefde te symboliseren
je kan jezelf wel voor alles verweren
maar kwaad heeft een zwak voor een goede wil
ren er niet voor weg
want het zal je vinden
en je hele toekomst om een touwtje binden