ik zag jou zitten, in een Leids café
het was al laat en jij dronk bier
met lang, krullig, warrig haar
je rookte - Pall Mall - en je keek
terwijl ik met je sprak en dacht
hoe jij niet mijn type was
maar hoe we toch leuk praatten
en lachten naar elkaar
je rookte - Pall Mall - en ik keek
naar dat glas bier in je handen
en toen weer naar je mond
en hoe je vingers zich bewogen
als je nu soms naast me zit
in een lokaal aan een Leidse gracht
serieus en onbevangen
alsof je me niet kent en andersom
hoe je daar zat en naar me keek toen
en nu naar mij kijkt en lacht
je vraagt me niets, je zegt me niets
je praat en geeft je bloot
langzaam als onze ogen
die elkaar ontmoeten als ze
naar alles behalve de ander kijken
dan denk ik weer aan toen