Vriend, vriend, duivel,.
jij speelse kameraad...
Vriend, vriend, duivel,
jij bemint nog steeds het kwaad.
Gebruik je mensen,
je marionetten in het klein,
veel valt er niet te wensen,
want ze weten, hoe jij kan zijn!
De nutteloze nachten,
je marionetten in je bed
om hun eer te verkrachten,
voor je genoegens en je pret.
Vriend, vriend, duivel,
jij verrotte schoft, magnaat,
vriend, vriend, duivel,
hoe jij ze dansen laat.
Gebruik je volgelingen,
je hongerlijders in het groot,
laat je egotrippen zingen,
geef je ziel maar lekker bloot.
Nee, nooit zal je me krijgen,
jij de kwelling uit de hel,
laat de massa maar voor je hijgen,
met je verziekte liefdes-spel.