voor mij is het genoeg geweest
ik heb genoeg gezien
geprobeerd om er te zijn
met anderen mee gevreesd
dat hun dagen zouden komen
door stomme zaken neer te poten
maar heb nu veel gezien
geprobeerd om er te zijn
voor anderen zo rondom mij
mijzelf even weg te cijferen
om naast andere te staan aan zij
maar tevergeefs genoeg gefaald
in opzet om te helpen
hun kracht en nieuwe moed te geven
om door te gaan met nieuwe doelen
ik heb het gewoon niet gehaald
de wonden helpen stelpen
voor mij is het genoeg geweest
ooit ben ik hier begonnen
omdat ik anders alles verloor
hier stond het vast, de zekerheid
daar deed ik het toch voor
dan kwamen andere mensen
ik las, leefde in en begreep
maar nooit heb ik kunnen doordringen
tot de echte overwinningsstreep
dus geef ik het maar op
noem me lafaard zoals je wil
ik zwem wel door eigen sop
met rust en vrede rondom, zo stil
weer tijd voor mijzelf maken
om te genieten van de tijd
een systematisch begin
van nieuwe taken
die verdere dagen zullen vullen
zo treed ik in de voetsporen
van andere ex-freaks
die begonnen met eigen doelen
en stopten want het leek fake
vaarwel