Het laatste aria lied
ze begint zo zacht
Mozart muzikaal zwervend
bittere afscheidlied
zorg voor jezelf
hervind je geliefde als
een zoete compagnon
kweelt ze verder in
hoge noten kwelling
terwijl haar hart in
stukken splijt
buigt de stem wat verder
over naar onbestaande hoop
door hemel niet gezonden
hymnen
genoeg, sta op, sterkt ze
nu de klaaglijke tonen aan
je hebt gelijk
in aderen naar mijn hart
loopt koud mijn bloed
neem deze omhelzing
en verdwijn, laat me achter
met gescheurde vleugels
en spijt, mijn liefste,
want alleen jou
draag ik
in geslagen stilte
legt ze teer die laatste
woorden neer
en nijgt voor haar publiek
in mineur