- Voor Marieke -
Als de ochtend wakker wordt
Dan is mijn hart weer volgestort
Van de dag die komen gaat
Van het moment dat mijn mond de jouwe raakt.
Als ik ’s morgens wakker word,
Dan is de ochtend nog niet opgestaan.
Dan hang ik boven mijn bord,
En denk ik aan de dingen die komen gaan.
Als de zon ’s ochtends wakker wordt,
Dan rekt hij zich uit, en klimt van de horizon.
Dan fiets ik naar school en wacht ik kort
Tot jij naar mij komt, lachend onder een lachende zon.