Verloren
Oke ze is je moeder,
en ze houd van jou,
ze wordt oud,
en heeft ook veel verloren,
net als ik,
want ik verloor,
van haar
omdat ik geen
zin had in strijd,
met die dominantie
En raakte daarmee jou kwijt,
Praten leek alleen maar
iets te zijn wat,
onnodig moeilijkheden,
zou brengen.
Zo werd dus mij de
mond gesnoerd,
alsof het was,
van geen waarde,
om mij aan te horen,
en zo mij de
grond in te boren.
Mijn verleden met jou,
leek ineens zonder waarde,
en de toekomst nog meer,
Ik probeerde je te bereiken
in het heden,
Maar keer op keer,
ging haar belang,
voor ons belang,
en was jouw belang,
anders dan
het mijne,
Ach ze is je moeder.
Ze heeft je op de wereld
gezet, en daarmee ben ik blij
Daar kunnen we toch
dankbaar voor zijn,
Maar wat moet ik als jij,
het voetstuk,
waar zij zo graag op staat,
zonodig moet beschermen,
ten koste van ons,
Ik dacht ze is
als een vriendin,
voor mij, maar toen ik haar,
het hardst nodig had,
was ze verdwenen
en nam ze jou mee.