Soms zou ik...
Soms zou ik een vis willen zijn
een grote mensenhaai
dan at ik alles groot en klein
en vond dat ook nog fraai
soms zou ik een olifant willen zijn
nooit schaamte voor je gewicht
een grote neus, een staartje klein
en lekker goed in evenwicht
soms zou ik een wolf willen zijn
heel hard huilen in de nacht
lekker jagen, dat is fijn
en een mooie grijze vacht
soms zou ik een varken willen zijn
wroeten in de modderpoel
altijd in het heden zijn
zonder toekomst of doel
maar dat is soms, heel af en toe
als ik in mijn bedje lig
van het werken best wel moe
nog veel in het vooruitzicht
maar als ik denk hoe ik geniet
van leven liefde en geluk
een dier die heeft dat ook niet
want mijn leven heeft meer nut
ja, ook een dier kan liefde geven
en een lekker stukje vlees voor mij
een dier kan inhoud geven aan je leven
maar een goed gesprek is er niet bij
geen wasjes in de wasmachine
geen gedicht op deze site
geen chauffeur in een cabine
helemaal niets van deze tijd
dus ik ben blij met wie ik ben
en wat ik altijd ben geweest
ik ben een mens en dat is fijn
mijn leven is een heel groot feest!