Oorlog
Er heerst oorlog in veel landen,
het gaat gepaard met veel geweld.
Een geweer slechts in hun handen,
dat is wat voor hen geldt.
Kinderen die er niet om hebben gevraagd,
moeten ook gaan strijden.
Ook zij worden uitgedaagd.
Dat een kind hier onder moet lijden.
Worden eens de wapend neergelegd
en is er weer pais en vree...
Ook dat zal dan worden beslecht,
maar tellen zij dan ook nog mee?