Ooit waren we één
ze konden ons niet
los krijgen van elkaar
alles deelden we met elkaar
dagelijkse dingen
gevoelens
verleden
we hadden geen geheimen
voor elkaar
we dachten dat dit nooit veranderde
het was voor altijd
maar
"altijd" was niet haalbaar
er veranderde dingen
zowel in mijn leven
als in jouw leven
de weg veranderde
blijkbaar was het
niet meer dezelfde weg
de richting veranderde
jij naar links
ik naar rechts
maar
komt er ooit een splitsing
van de weg
dat we dan terug dezelfde
weg uitgaan
elk met zijn eigen idee
maar we lopen langs elkaar
niet altijd samen
maar als we elkaar nodig hebben
dan zijn we er
want we lopen op dezelfde weg
niet samen, maar langs elkaar