Nardus
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent de Messias, dat proclameer ik luid!
Zo waardevol bent U, dat U het beste verdient..
U bent de Meester, de Koning die dient..
De nardusolie is mijn liefde en mijn toewijding,
welriekend.
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent Heer, dat proclameer ik luid!
De olie loopt over Uw gezicht,
over het gezicht, dat mijn leven verlicht.
De nardusolie is mijn liefde en mijn toewijding,
welriekend.
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent het Levende Water, dat proclameer ik luid!
De olie volgt haar weg, langs Uw lippen naar beneden.
Lippen die ook voor mij hebben gebeden.
De nardusolie is mijn liefde en mijn toewijding,
welriekend.
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent de Ware Wijnstok, dat proclameer ik luid!
Via Uw armen komt de olie bij Uw handen,
Uw handen, die verbraken in mijn leven alle banden.
De nardusolie is mijn liefde en toewijding,
welriekend.
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent de Zonne der Gerechtigheid, dat proclameer ik luid!
Verder gaat de olie, over Uw hele lichaam, Uw benen,
waarmee U liep de kruisweg, zodat mijn zonden zijn verdwenen.
De nardusolie is mijn liefde en toewijding,
welriekend.
Ik giet vandaag mijn nardusolie uit.
U bent de Goede Herder, dat proclameer ik luid!
Ook gezalfd worden Uw voeten,
die voeten, zodat ik niet meer hoef te boeten.
De nardusolie is mijn liefde en toewijding,
welriekend.
Vandaag droog ik Uw voeten met mijn haar.
Dat is wat U verdiend, want U maakt al Uw beloften waar!
Ik blijf proclameren, Jezus is Heere der heren.
Mijn haar is mijn nederigheid en geloof,
de nardusolie mijn liefde en toewijding,
welriekend.