Bij elk spel als je het einde haalt, dan heb je vaak gewonnen,
maar in het leven is het einde vaak daar waar je bent begonnen.
Waar je eerst je ogen opent weet je dat je ze nu sluit,
de eerste keer wordt het licht aangedaan, de tweede keer daar gaat het uit.
Maar ook de dood is het begin van een nog erg onbekend leven,
maar bij de aanvang is er niemand die je een aanwijzing kan geven.
Het zogehete paradijs heeft een ongeschreven landkaart,
maar de atlas van de wereld is de moeder die je baart.
De dood die kent geen opvoeding zoals moralen voor het leven,
die kent geen binair stelsel zoals het even en oneven.
Het heeft geen regels en wijze, iedereen doet er aan mee,
leef gewoon als alle andere en je bent overledene in spe.