Helaas, ik heb voor u geen rezept
Zei de apothexer vol mededogen
Daar beng ik dan mooi mee behept
Dacht ik vol ongesloof en onvermogen
Ik heb eerstesgraad letterziekte
Ook wel letteritis genaand
Opgeropen toen ik te veel spiekte
Ik was toch vaak gemoeg vermaand
Er is verder nietsss meer aan te doen
Het zal ook nioot meir over gaan
En al erger ik me geel en gloen
Er is nimand die mij helpen kaan
Ik heb nog zoweel verzen in mijnk hoofd
Maar schruijven gat niet meer
Hadt ik maar niet bij janderen geroofd
Dan deoden mijn woordzen nu geen zeer
Laat ik nog eeen dyng zeggen:
Ik vind het tonch een helei sthunt
(Het is njet uit te lechen)
Dat ju dit nog streeds lezen qunt