21 jaar
Ik had het nooit durven dromen..
Dat ik qua leeftijd zo ver zou komen.
Het is nooit makkelijk geweest..
En toch was het 18 december feest.
Ik werd 21 jaar…
Een rare dag, gemengde gevoelens, heel raar.
Vriendinnen hebben mij gezelligheid gegeven..
Daar zat ik dan.. voelde me verlegen.
Ik ben maar één dag ouder als je het vergelijkt met de dag er voor..
Iedere dag ben ik er weer klaar voor.
Maar vandaag neem ik afscheid van een veel bewogen jaar..
Soms helemaal niets, dan weer alles.. toch aanvechtbaar
Ik ga weer een nieuw jaar tegemoet…
Die ik met open armen begroet.
Wat zat het nieuwe jaar me nu weer brengen.. ?
Het blijft een vraag zonder antwoord.. dat is het enge.
Maar vandaag was het feest,
En is er visite geweest…
Ze kwamen voor mij, om wie ik ben.
Lieve vriendinnen, de liefste die ik ken.
Het feest is weer voor bij, het nieuwe jaar komt er aan..
En mag nu met mijn vuist op tafel slaan…
Dit was jaar om niet te vergeten…
Veel geleerd. nieuwe stappen, oplossingen en een nieuw familievete
Ik heb zo veel in een jaar geleerd…
Sommige mensen heb ik zelfs de rug toegekeerd
21 jaar lang heb ik gevochten!
Ik ben trots al nam ik vaak de buitenbochten.
Keuzes maken stond dit jaar ook erg centraal..
Alles paste goed in het verhaal..
Ik heb een hoop bladzijden en pennen versleten,
Vaak zat ik te zwoegen en te zweten.
18 december 1985, ik zag het als een dag waarop er een fout werd gemaakt
Gelukkig zie ik dat nu anders… ik ben ontwaakt.
21 jaar lang altijd druk..
Van dit 21 jarige leven, ben ik zelf het bewijsstuk