Ezeltje trekje kan de pot op.
Een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen.
Nou voor mij gaat die niet op dat zeg ik je meteen.
Waarom maak ik nou steeds weer dezelfde fout.
Ik weet toch hoe het moet en heb het rationeel onderbouwt.
Op de een of andere manier rijmen ratio en gedrag bij niet altijd samen.
Is het de pure emotie die zijn eigen weg is gaan banen.
Ook al maak ik meerdere malen niet de juiste keuze in de ogen van een ander. Ik maak mijn keuze en niet een andere plattelander.
Ik maak mijn keuzes op basis van mijn pure gevoel
zonder diep toekomstig doel.
Spijt kan ik dan ook niet echt bespeuren, zie enkel andere met zware humeuren.
De keuze voelt voor mij puur en zuiver aan.
Ben liever gelukkig alleen dan samen eenzaam.