Helemaal alleen:
Helemaal alleen, dat is hoe ik mij voel
Als je mijn leven kent, snap je wat ik bedoel.
Geen contact meer met mijn vader
De naarste man, een misdader
Geen contact meer met mijn moeder
Zij deed net zo hard mee, die loeder.
Weinig contact met mijn zus
Het is voor ons beiden een ingewikkelde klus
En dan mijn oma, dat lieve mens
Zij heeft maar één wens.
Dat alles goed zal komen..
Ze weet dat ze t alleen mag dromen..
Er is te veel gebeurd en gedaan
Ik moest het alleen doorstaan.
Nooit getroost, nooit vastgehouden
Door de mensen die van me zouden moeten houden.
Nooit liefde gehad of gekregen.
Maar mensen die alles doodzwegen.
Geen luisterend oor, alleen maar geheimen
Niemand die mij kwam lijmen
Volwassen, emotioneel nog die kleine meid.
Ik zal het allemaal nooit meer krijgen dat is een feit
Therapie, is wat ik nu krijg
Zonder dat ik dingen verzwijg
Pratend en schrijvend vertel ik veel van toen
Een uurtje hulp en dan moet ik alles zelf weer doen.
Dan kom ik thuis en zet ik het op rij
Op mijn werk zet ik alles opzij
Weinig mensen weten hoe mijn leven is geweest
Weinig mensen weten wat ik mis, het allermeest.
Een leven met zorgen is er over gebleven.
Elke dag is het weer overleven.
Het zal wel zielig klinken, misschien ook wel triest
Heb geen medelij, ik ben het zelf die hier voor kiest.
Ik ben voor mij zelf gaan kiezen
Om niet nog meer mijn ziel te verliezen.
Ik zal er ooit mijn weg in vinden
Zonder me er over op te winden
Het rijmen is voor mij nu wel gedaan
Ik moet weer met mijn hoofd recht op gaan staan.