Een oma is iemand waar je alles mee deelt,
verhalen over vroeger bijvoorbeeld.
Gezellig blijven logeren en leuke spelletjes doen,
mij 'laten winnen' en het nog 100 x overdoen.
Met de jongens naar de speeltuin,
op de fiets naar de patatzaak.
Lachen deden we om de gekste dingen ,
en hadden altijd wel vermaak.
Behalve mn moeder heb jij me ook vanalles bijgebracht,
kaarten maken en me wakker houden een hele nacht!
Maar aan dat gesnurk ben ik nou wel gewend ,
'k zou het niet meer willen missen, voor geen cent!
Je hebt me leren breien en haken daar nog bij,
en maakte binnen de kortste keren mn eigen poppen kledij!
Alle bolletjes wol door de kamer heen gooien,
en daarbij vanalles omgooien!
Jou helemaal vastbinden deden we ook maar al te graag,
en je dan vertellen wat er achter je zat, jawel, een muizenplaag!
Je schrok je altijd helemaal rot,
en wij lachten ons daarom dan ook weer kapot!
Je bent misschien wel 75 maar je hebt de geest van een kind,
dat is 1 van de dingen die ik zo leuk aan je vindt.
Nee oma, jou zou ik voor geen goud willen missen ,
vooral niet na al onze komische belevenissen!
Ik hou van je,
Liefs je kleindochter