Ik wil wakker worden
zodat ik niet gewurgd kan worden
door de nacht
die als een donkere sluier op me
neerstrijkt.
Ik wil wakker worden
zodat ik niet aangeraakt kan worden
door koude vingers
van de donkerte.
Ik wil wakker worden
zodat ik de baas kan blijven
over mijn eigen lichaam
ik wil verlangen naar de zee
naar de golven
die me opslokken
alsof ik er even niet meer ben
ik wil verlangen naar het zand
waarin ik me
een weg kan graven
naar de andere kant van de wereld.
Ik wil verlangen naar de lucht
naar de vogels
die aan de werkelijkheid kunnen
ontsnappen
wanneer ze maar willen
ik wil niet meer
vast in de bomen zitten
in een net
dat me van de buitenwereld isoleert.
ik wil niet meer
dat het spook
mij vastpak
alsof hij mij liefheeft.
Ik wil niet meer
een gevangene
in mijn eigen lichaam zijn...