Je wilt nu verder
Maar je zit nu vast
Je zit niet in de kerker
Maar opgesloten in een kast.
Je wilt er uit je duwt je rot
Maar de weg naar vrijheid is op slot
Je hoort voetstappen in de gang.
Wordt je nu blij of wordt je nu bang ?
Je hoopt op de bevreiding ze komen dichterbij.
Uit angst ben je stil en ze gaan voorbij.
Geschrokken van je eigen reactie
Besluit je , ik kom in aktie.
Je geeft een harde gil,
De gil galmt door de ruimte en dan is het weer stil.
Het moment van stilte lijken wel uren
Ook nu weet je niet hoelang het gaat duren
De stappen komen dichterbij ,
Oh, wat ben je blij.
Je slaat tegen de deur ,je stem slaat vast
Gellukig de persoon stopt voor de kast
Je hoort alleen nog je adem,
En dan eindelijk een zachte stem
De persoon loopt dus toch op hakken
Is zij zo sterk , dat zij de sleutel kan pakken?
Gespannen in gedachten denk je nu aan die meid
Is zij diegene die je uit deze nachtmerrie bevrijd ?