Nooit gedacht
dat het vertrouwen
verloren zou gaan
jammer dat het zo moet gaan
Opkomen voor jezelf en de ander
steeds durfde ik dat niet
maar een verandering
kunnen sommige mensen niet waarderen
ze vinden het storend en protesteren
Waarom een conflict onstond
ik houd niet meer mijn mond
ik zeg wat ik vind
en sta in mijn recht
dat ik voor mezelf vecht
jammer dat men
de waardering in je verliest
ik ben een keer assertief
maar moet via achterdocht vernemen
dat men me verandert vind
en kijken ze je niet meer aan
omdat ze het ongepast vinden staan
ongepast is het woord niet
opkomen voor jezelf is recht
en feedback geven dat is echt
achterom praten is onecht en jammer
alleen maar daarom omdat je verandert
Ik ben nog steeds mezelf
dat verandert niet
maar om het leven aan te kunnen
moet je harder zijn
anders loopt men over je heen
en dat is bepaald niet fijn