Nee, dichter ben ik niet.
Meer een jongleur met woorden.
Als verwerking van problemen en verdriet.
Notulist van gedachten die mij stoorden.
Op aanvraag kan ik niet schrijven.
Op commando zat dat ook niet lukken.
Het moet ongedwongen blijven.
Inspiratie laat mij de juiste woorden plukken.
Want het is als lopen door de weide
met bloemen zover je ziet.
Soms is er blauw, soms geel of beide.
Je moet gaan voor wat de natuur je bied.
Nee, dichter ben ik niet.
Mijn schrijfsels zijn maar schijn.
Iemand die alles van een afstand ziet
moet niet dichter maar verder zijn.