hij opende zijn mond
zij viel ongenadig in de kuil
tot de rand gevuld met woorden
haar mee nam in zijn warme stroom
tot zij ontwaakte als uit een droom
de spelling was zo raak
gaven voeding
kleur en klank
aan haar onuitgesproken spraak
een dichtershand
heeft nonchalant
alsof het een opaal betrof
haar schouder betast
maakte zichtbaar wat niet zichtbaar was
de uitwerking was ontluikend
prachtig de intensie
ontroerend gedisciplineerd
toch wonderlijk wat zij daar heeft geleerd.