Een dagje uit....mijn mijn hond
Ik loop aan zee niet alleen
Maar samen met mijn hond
Ze springt vrolijk om mij heen
En rent uitgelaten in het rond
Soms wandelen we door wind en kou
Maar ze weet dat ik van haar hou
Haar blik is helder dan de zee
Ze loopt toch zo graag met me mee
Al is ze klein steeds houdt ze me in de gaten
Ook een snoepje geven kan ik niet laten
Ik ben een echte hondengek
Sorry, dat is ook maar een menselijk gebrek.
Jammer zij kan niet spreken als een mens
Dat zou zijn, mijn enige wens
Ze kwispelt wel met haar staartje in het rond
Om te zeggen, spijtig...maar ik heb geen mond.
We gaan ook eens naar het bos
Daar rent ze er lekker op los
Zij loopt niet ver weg, zij komt eraan
Als ik roep, haar lieve naam.
Verbijsterd kijkt ze me aan
Moet ik weer naar binnen gaan
Ik moet toch nog even in het gootje
Om op te heffen, mijn klein pootje
Ik moet naar binnen, ge dwingt me ertoe
Niet ik denk ze, maar gij zijt moe
Ze kruipt gezwind op mijn schoot
Voor geen duizend euro's is ze te koop.
Vannacht heeft ze even op mijn bedje geslapen
Ze lag toch zo rustig, soms even gapen
Zo heb ik haar een keer verwend
Ge kunt het niet geloven, ze was kontent.
Antoon.