Ik kijk in de blauwe diepte van je ogen,
Naar de ingetogen brutaliteit,
Ik kijk, maar niets is bewogen,
En denk aan de realiteit:
Want ik kijk naar je foto zo stil,
Want jij bent weg,
Jou zien bewégen is wat ik wil,
Maar wat dat betreft heb ik pech!
Je ingehouden lach,
Je afgeschoren koppie,
Midden op de dag,
Werd deze foto gemaakt van mn moppie.
Helaas zocht het geluk jou maar weinig op,
Na 30 jaartjes, zo kort,
Zette het leven bij jou een stop,
Ik kijk nogmaals naar je gezicht,
Ik mis je, lieve broer,
Dus voor jou dit gedicht,
Al is het niet zo stoer.