vandaag wens ik jullie
een goeden dag allemaal
ik heb jullie even iets te vertellen
het gaat over een schandaal
voor wie het zich nog herinnert
ik heb een tijd geleden geschreven
over mijn vriendin die toen meedeed
aan de wedstrijd Idool 2007
wel het Idool is gisteren naar huis gestemd
Dimitri, ja het is waar
die moest vertrekken
het bewijs, de Vlaming is een cultuurbarbaar
als het dan nog niet erg genoeg is
iemand die moest vertrekken die ik graag had gehoord
laten ze nog iemand naar de laatste tien
die diezelfde avond een klassieker de grond in had geboord
Adil kan niet zingen, zo simpel is het, schandalig
waarom hebben ze die in godsnaam bij de laatste 20 gehaald
en nu met het vertrek van Dimitri, en hem in de finale
is het niveau van de wedstrijd weer sterk gedaald
al goed dat er nog enkele goede kandidaten bij zijn
en bij de ‘exits’, liefst Adil om te beginnen
en voor de eindzege, geef mij maar Wim of Esther of Elke
die verdienen het tenminste om te winnen