Rodebloem
Ik plukte een bloem
Een rodebloem
Blaadjes zo mooi
Zo mooi rood
Zo rood als bloed
Ik kon allen maar naar je kijken
Je had me helemaal in mijn macht
Ik vond het eng
Ik kon niks meer
Ik kon allen naar je kijken
Ik wou je weg gooien
Maar ik kon niet bewegen
Er ging een stekende pijn door mijn hand
Bloed kwam
De mooie rodebloem
Had een doorn zo groot
Het bloed liep over de mooie blaadjes
Langzaam vielen de druppels op de grond
Dat zo iets moois
Dit kon doen
Ik kon hem niet weg gooien
Ik was verstijfd
Ik voelde de doorn nog zitten in mijn hand
Tot de wind jou uit mijn handen blies
En mij terug zetten op de wereld
Langzaam trok ik de doorn er uit
En ging verbaast zitten op de grond
Zoon mooie bloem
Hoe kon dit nou gebeuren
Een bloem zo onschuldig als het maar kan
Haalde alles in mij naar boven