Even een gerestaureerd gedicht uit de oude doos. Het gaat nu weer beter!
Alleen
(Afgezonderd Liefdeloos Leven Enkel, Eenzaam en Naamloos)
Ik ben het vast niet waard
denk ik, kijkend om me heen.
Overal wordt de liefde verklaard
en ik ben maar alleen.
Dat op elk potje een deksel past
wordt beweert als men mij op wil beuren.
Teveel romances vroegtijdig afgelast
Wil mijn potje in de glasbak pleuren.
Ik wil niet meer gelukkig zijn.
Hoe vreemd het ook mag klinken.
Ook al zijn de pieken nog zo fijn.
Met tegenspoed kan ik des te diep zinken.
Ik leef liever een rechte lijn
van uitschieters verstoken.
Doe liever water bij de wijn
dan geestelijk te worden gebroken
------------------------------------------
Soms zijn er van die dagen
dat je het licht even niet meer ziet.
Gedachten die je belagen.
Terwijl je later het leven weer ten volle geniet.