Het is haast nauwelijks te geloven
Want u bent altijd geloofwaardig
Voor elk mens zo verschrikkelijk genadig en goed
En ook zo heel erg waardevol en aardig
Dan kijkt u altijd met liefde naar onze problemen om
Een oplossing wordt gevonden voor een hoog oplopend conflict
Zodat het niet zomaar zonder reden kan door sijpelen
Als je niet meer aan de verwonding in dit leven hiervan stikt
Leer ons dan serieus mondig bidden en laat ons ook hiervoor danken
Zodat het leven dragelijker wordt en niet meer is zo onnodig zwaar
Het prettig wordt om de gevoelens van saamhorigheid te delen
Waardoor je de levenshouding ziet door een duidelijk en juist gebaar
Maar lieve God het is soms zo ingewikkeld om de ander werkelijk te begrijpen
En te willen luisteren naar een heel goed bemoedigend woord
Zodat het diepere contact met God zeker hierdoor verbeteren kan
Waarbij het gebed hiervoor toch steeds opnieuw wordt gehoord