Als de Afrikaanse zon haar licht op jou laat schijnen
en de glimlach op je smalle gezicht
de regen in je Hollandse hoofd doet verdwijnen
dan leef jij zoals je leven moet.
Als het rode zand steeds heter raakt
jij er vol moed blootvoetig over loopt,
wat een mzungu natuurlijk een native maakt,
dan leef jij zoals je leven moet.
Als het drummen in je hoofd niet stoppen wil
en jij dingen hoort die er eigenlijk niet zijn.
Als je door een godvergeten giftige pil
niet meer leven kunt zoals je moest?
Hoe kan de Afrikaanse zon jouw lichaam nog verwarmen
en haar regen je afkoelen na een tropische dag?
Hoe kan het rode zand jouw voeten nog omarmen
als jij niet meer op deze wereld leven mag?
shairi kwa rafiki yangu, ambaye sijui sana,
lakini, ninampenda kimya
na nitampenda kimya daima
yeye ni mfano wangu
sasa na daima
nimekupenda
nitakupenda