We verliezen ons engelen geduld
En slaan met een grijns het kind dood
Geven de meester op school ervan de schuld
Omdat deze geen oplossingen boodt
Het is een vorm van hardlopen
Er wordt rekening gehouden met zweet
Finish-lijn wordt tegen aan gekropen
Een naam die zweert dat hij zo heet
We scharen ons met tegenzin in onwetendheid
Cijfers wijzen de feiten in de juiste richting
Maar putten uit de informatie geen zinnig feit
Dat ons verlost uit de eindeloze verplichting
Hier te zijn en iets met de aanwezigheid te ondernemen
Rangschikken van informatie zin te geven
En zo voortgang te boeken
Niet te letten op de chaos die ontstaat door aanpassingsproblemen
Onzelf los te rukken van wat vast blijft kleven
En zo te vinden wat we zoeken