Het was veel beter dat je ging
Ik keek naar je gezicht
zag de glans van het licht
de rust op je gelaat
dat nooit meer lacht of praat
de pijn was niet meer zichtbaar
het was mooi maar ook wat raar
je leek heilig in je kist
en het was plots dat ik het wist
Het doet pijn maar kweet één ding
het was veel beter dat je ging
je was nog niet overdreven oud
maar versleten moe en gauw koud
ik heb mensen ouder gezien
eenzaam en verlaten
geen familie meer te zien
niemand om mee te praten
opa, je hebt heel mooi geleefd
en je sterven deed en doet pijn
maar als we nuchter denken
moeten we blij voor je zijn
Dus lieve opa rust maar zacht
het strijden is voor jou voorbij
ik heb vandaag aan je gedacht
en ik was dankbaar en blij