ik had al veel over astma horen praten
maar dat het leven met astma zo lastig is
wist ik niet
nu ik zelf astma heb
weet ik goed wat andere mensen met astma
zich voelen en hoe lastig het is
je wordt direct beperkt in bepaalde zaken
je bent overgevoelig voor bepaalde stoffen
stof , sigarette rook ,verfgeuren , dieren huidschilfers, huisstofmijten en bepaalde huishoudproducten doen je hoesten en voel je een druk op je borst
ik ben ook sneller moe dan anders
bij mistweer voel ik ook die druk op mijn borst
ik weet dat ik hiermee zal moeten leren leven
ik heb nu 1 maand al astma
het valt me zwaar maar ik heb wel deugd van mijn puffer
das mijn medicatie die ik voor de rest van mijn leven nodig zal hebben
ik hoop dat het een beetje zal beteren
en dat ik er beetje minder last zal hebben
want ik zou graag terug alles willen doen zoals vroeger