Rode druppel van verlangen
sijpelt door een zee van tranen.
Tegen beter weten in
vis ik naar dat rode woord
dat ooit verdronken is.
Gebroken zijn gedachtes,
de letters diep gezonken,
maar toch altijd tezamen.
Bloed en zuivere liefde,
sijpelt langzaam naar mijn hart.
Verzopen woordje enkel
door jou en mij weggekust.
*****
Thema-Dichterij April
Sijpelbloed