Jouw Busje Met Geschenken
Rond Jouw mond
Zag ik een lach staan
Was het eerste
Wat of ik zag
Toen jij daar zo stil lag
Jij mocht voor even
Weer thuiskomen na maanden
Maar jij was niet meer in leven
In een kist
Werd jij weer thuisgebracht
Daar stond jij
In jouw eigen slaapkamer
Een plek zo vertrouwd
Alles nog intact
Jouw scheerspullen
Nog op de wastafel
Of je ze elk moment
Weer zou gaan gebruiken
En ik jou er elk moment
Weer mee door de gang zie lopen
Jouw gezicht wit van het schuim
Dan vertelde jij, mij
Dat ik nooit
Aan die mesjes mocht komen
Anders zou ik me lelijk bezeren
Als ik zo naast je zit
En je gladde gezicht teder streel
Zeg ik tegen jou
Ik zal je kwast en je mesjes
Zorgvuldig bewaren
Zal ze
In jouw bus stoppen
Waar jij zo zorgvuldig
Ook mijn pikketol van vroeger
Hebt bewaard
En waar jij
Zo bepaalde dingetjes in had vergaard
De leertjes van jouw bretels
Waar ik zo vaak aan heb getrokken
Jij werd niet echt boos
Je was alleen geschrokken
Later vroeg ik toestemming
Pa voor 1 keertje dan ?
En dan zei jij
Vooruit dan voor 1 keer
Maar niet te hard.
Het werden er altijd meer
En had me woordje gelijk klaar
Je had een voorsprong Pa
Je was er nu, toch op voorbedacht
En ik hoor
Hoe jij in de keuken met mama
Er hartelijk om lacht
Ik geloof dat ik toen was
Een jaar of acht
Hoe de leertjes van jouw bretels
In jouw bus
Zoveel moois naar boven brengen
Of mijn pikketol
Die jij zo zorgvuldig
In die bus had bewaard
Al die jaren
Ik geef
Jou zachtjes een dikke kus
En zeg
Bedankt lieve pap
Voor jouw bus
Met die kleine waardevolle geschenken
Die mij ten allen tijden
Aan die mooie tijden
zal doen denken
En zullen troosten
Zal de bus
Met heel mijn hart koesteren
Nu Tien jaar later
Koester ik hem nog
Lieve Pap
Alles zit er nog in
In jouw bus
Zelf je bretels en leertjes
Lieve lach van je jongste dochter
De ondeugd
En een dikke kus
Liefs Jet