Er heerst een onbegrijpbaar honger
In mijn lijf en al dat zeer
Niet iets dat berust op eten
Nee deze dorst wil veel veel meer
Een druppel om zowel van te genieten
Als te eten en te lessen de dorst
Die zorgvuldig in gebruik wordt genomen
Zorgend dat er geheel niets wordt gemorst
Niets mag deze stilte verbreken
Zeker niet het knorren van deze tweede maag
Het lijkt niet te kloppen dat men niet wil weten
Waarom de ongestilde honger van vandaag
Een groot verdriet toch ooit gegeven
Onverklaarbaar gevormd tot bloed
Troost in de eerste plaats vergeten
De honger zeurt sorry het moet
Pijn is niet langer te voelen
De honger wordt gestild
Dorst gelest en vocht geschonken
Anders dan altijd gewild