VIRTUEEL
Je praat, je mailt,
je videoot,
gedraag je als een idioot.
Je bent een cyberjunk.
Jouw leven op het net,
je bouwval van geluk,
jouw virtuele ik
kan niet meer stuk.
Je jaagt emoties na,
je gaat eraan kapot.
Verliest de dingen
uit het oog,
je liefde is verrot.
Geen echt contact,
een surrogaat,
dat echte liefde haat,
vertrouwen buitensluit
en jou verraad.
Het scherm
is je partner niet.
Het spiegelt jouw gezicht.
in kleuren van het net,
gekleurd verzet.
De werkelijkheid
is anders,
niet harder, maar reƫel.
Je moet er ook mee stoppen,
anders ga je,
virtueel.
Wil Melker
24/09/2000