Hans en Grietje
Achtergelaten in het woud
Krijgen zij het toch wat koud.
Hun kruimelspoor is opgegeten
En de weg naar huis vergeten
Langzaam wordt het aardig duister
Angstig klinkt alleen gefluister
Een lichtje daar, roept onze Hans
Blij maakt Grietje een vreugdedans
Het huisje is geheel van koek
Gulzig eten zij een hoek
Toegelaten door een oude vrouw
Een lelijke heks blijkt algauw
Hans moet zitten in een hok
En wordt geprikt met een stok
Grietje moet voor haar gaan koken
En de oven op gaan stoken
De heks wil Hans op gaan eten
Maar Grietje wil daar niets van weten
Zij kan haar in de oven trappen
En kunnen zij toch ontsnappen
© 17-04-2007