Kijk naar de helderste ster aan de hemel,
en weet dan dat je alle kleuren van de regenboog kunt zien.
Kijk naar het donkere licht van de zon,
en weet dan dat er dingen mogelijk zijn die je in eerste instantie niet verwacht.
Kijk naar de groene kleur van je bruine ogen,
en weet dan dat er achter iets of iemand altijd wel wat anders verschuilt.
Voel het koude gedeelte van het vuur van een kaars,
en realiseer je dan dat je dingen mee kunt maken die er eigenlijk niet zijn.
Voel de liefde van een stenen hart,
en realiseer je dan dat er dingen kunnen zijn die je eerst niet kon bereiken.
Voel de tranen op mijn gezicht,
en realiseer je dan dat je na elke overwinning terug kan vallen.
Luister naar de klanken van een stil concert,
en bedenk je dan dat je altijd iets kunt bereiken wat onmogelijk lijkt te zijn.
Luister naar je gebroken hart,
en bedenk je dan dat je altijd kunt rekenen op iets of iemand dat vanbinnen niet is zoals het wil zijn.
Luister naar alle goede dingen,
en bedenk je dan dat je ook zal kennismaken met het slechte, ook al wil je dat voorkomen.
Hou van degene die jou ook lief heeft,
maar denk er dan wel aan dat je diegene ooit het meeste pijn kunt doen.
Hou van elke lach die op je gezicht verschijnt,
maar denk er dan wel aan dat je er niet alles achter kunt verbergen.
Hou van de persoon die je zelf bent,
maar denk er dan wel aan dat ook jijzelf op een dag niet meer weet wat liefde is..
Xxx Danique