Soms wou ik dat ik een hond was
die altijd klaar staat om met jou te spelen
die op je schoot komt zitten en geniet van je strelingen
die op straat trouw naast je loopt om je te beschermen
Of soms wou ik dat ik een vogel was
die elk moment kan heenvliegen wet van alles
die naar je toevliegt om kruimeltjes op te pikken
die een liedje voor jou fluit.
Of soms wou ik die teddybeer van jou zijn
die je elke nacht gezelschap houdt
die jij dicht tegen je aanduwt
die jij zachtjes knuffelt