Woorden
Woorden, wat betekenen ze nou helemaal?
Ze zetten je op hetzelfde kanaal.
Jij begrijpt wat ik bedoel of,
Zelfs wat ik voel,
Iedere zin bepaalt het vervolg
En het heeft ook vaak nogal een gevolg
Loze dingen, ideeën, uit al die zeeën,
Een eindeloze put, een bron,
Inspiratie, wat je allemaal zelf verzon,
Al die dingen die je er al mee won,
Alles wat je er mee verloor,
Ook al geef je geen gehoor,
Het maakt niet meer uit,
Alles gaat dicht, ‘t sluit,
Je zet jezelf klem,
Je moet door en waar is de rem?
Eenmaal op dreef en,
Je lult je helemaal scheef.
Er is een begin, tijdens je leven,
Het eind komt niet,
Ik kan het je ook niet geven.
Een zekerheid is dat het vergaat.
Ook al heb je nog zo’n praat,
Je kunt niet eeuwig doorgaan,
Het eind is dan ook gewoon,
Trek het je niet aan,
Het is te laat en je moet gaan,
Of je nou wil of niet,
Het leven is vergankelijk,
Hoeveel je er ook voor biedt!
© The Addict 2002