Oog-contact.
ik bevestig bij mezelf slechts
dat ik de eenzaamheid opzoek
de ruwe kantjes van het leven
aaneen schuif als verlangen
om sterker te zijn dan ik lijk
daar ik slechts de afbeelding ben
die mensen waardig achten
om gezien te worden
- kijk heb je haar ook weer
zouden ze wel echt zijn? -
de bekrompen blikken
en nee ze praten heus niet terug
al voel ik me werkelijk schizofreen
wanneer ik zo begin te praten
me gelukkig prijs met wat ik heb
stilte komt met gebreken
net als ouder worden dat doet
vraag me over een jaar of wat
nog maar eens of ze echt zijn
wellicht zijn ze dan wel, gelift.