Had je bloedtranen gedronken door de pijn?
Jezelf verziekt tot in de verste krankzinnigste dromen,
enkel en ook maar alleen om met je liefde samen te mogen zijn, of om niet één met het verdriet te komen?
Knielde je,
om te smeken,
om god zijn genade te vragen
om niet je hart te laten breken?
Was dat toen allang gedaan?
Doordat je de tranen van bloed niet met één troost had gegeven.
en wou je niet meer hier bestaan?
Verschonk je jouw leven door slechts die éne bloedende traan?
De traan wat de liefde je had gegeven.
nadat je hem door de pijn had gedronken?