je bent een slaaf,
een knecht,
een diennaar van deze werkelijkheid.
In je gedachten,
daar waar je graaft,
waar je vecht,
rust je op je eigen troon als de koning van je eigen tegenstrijdt.
Je draagt het lichaam door de oorlog,
door het leven.
Diep in je ziel draag je op je hoofd je eigen kroon zoals de leider of heerser van jouw allerdiepste eenzaamheid.
In je hart leef je het leven
zoals een koning
met kroon en troon van jouw pijn
dat door gaat zolang als een oneindigheid.
omdat je het leven niet zoals een knecht slaaf of diennaar wil beleven.
Je hebt je zelf een kroon gegeven