Trots op dit mooie gedeelte,
Trots op ons mooie dorp
Trots op het mooie dialect,
Trots om Brabander te zijn
Ons dorp, met het eigen woordenboek,
Fijn om hier te zijn,
Carnavallen, feesten heel het jaar,
Elkaar steunen, in onze eigen taal
Lachen in ons Brabant,
Heimwee naar ons land,
Wanneer we hier niet zijn,
Als we ergens anders zijn
Nooit zou ik hier weg willen,
Nooit wil ik verhuizen,
Ik voel me hier thuis, Ik ben trots,
Trots om Brabander te zijn
Trots op het mooie Brabant,
Trots op het prachtige dialect,
Trots op alles hier,
Om een geboren en getogen Schaijkenaar te zijn
Houdoe!