een leven vechten
vechten tegen de pijn
tegen de druk van de maatschappij
het ombegrip van de mensen
die niet weten wat het is
machteloos
sta ik tegenover hun reacties
wat moet ik hen zeggen
dat ik niet weet
wat er met me
in de toekomst zal gebeuren
de pijn van mijn lichaam is soms nog dragelijk
maar de druk vanuit de maatschappij
is zo hard
je moet presteren zoals de anderen
of je wordt onvoorwaardelijk
aan de kant geschoven