27/04/07
Strandgedicht 2 -geen titel-
Ik zou de eeuwigheid willen vastleggen, van elke korrel zand die hier ligt, die allen een gedeelde geschiedenis hebben, maar nog steeds afgezonderd zijn, die een wereld vormen voor de mier die een berg beklimmen moet, maar steeds terugvalt door de losse aarde.
Ik zou de eeuwigheid willen vastleggen, van elke golf die aanspoelt, de een na de ander, de geschiedenis herhalend, net als het zand deel van een groot geheel, maar allen verschillend.
En ik zou duidelijk willen maken, dat ons leven bestaat uit zand en golven, dat wij de mieren zijn die de instortende berg beklimmen moeten.
Maar ik voel toch hoop en kijk met een glimlach naar de mier die zijn hindernis net overwonnen heeft.