Vroeger ……
Vroeger, dus erg lang geleden:
Iedereen was verschrikkelijk tevreden
Althans, dat wordt en werd gezegd
Maar nee, dat is zeker niet oprecht.
Het ligt in de aard van alle mensen
Om te verdringen en niet terug te wensen.
Ook het geheugen van de mens is als een zeef
Waarin lang niet alles netjes achterbleef.
Tegenwoordig, dus echt niet lang geleden
Is óók niet iedereen echt tevreden
Dat hoeft geen betoog of gezegd,
Want ja, dat is zeker wél oprecht.
© 09-05-2007