Desillusies wanneer ik wakker word, alleen de waarheid in een droom,
totale rust in al mijn veiligheid, als een vogel in de boom.
Ik antwoord niet wanneer ze mij wat vragen, maar nimmer door onwetendheid,
ik spreek voluit zonder na te denken en zag alles zonder enig spijt.
Elk onderwerp is een voortbrengsel van mijn onbewuste geest,
als een mens die een krant bekijkt en altijd eerst de koppen leest.
Elke situatie heeft een afloop, maar wordt nimmer door het lot bepaald,
elke droom die heeft een strekking, maar is door mij nooit achterhaald.
Ik ben hoofdpersoon of figurant, regisseur op mijn toneel,
ik schrijf de teksten en doe het decor, schrijf de muziek die ik zelf speel.
Als het doek valt spring ik op, ik schreeuw, ik blijf klappen en ik fluit,
ik ruim op en zet de stoel weer recht, doe het licht uiteindelijk uit.
Het einde nadert en ik weet het, het werd verraden door een gaap,
als het morgen is dan weet ik, ik viel gisteren in slaap.